• Intalniri de afaceri
 • Organizare mese
      festive
 • Organizare partide de
      vanatoare
 • Activitati culturale

 • Comuna Hoghiz
  Sat Fantana nr. 1
  Judetul Brasov
  Tel./Fax: 0268 286 213
  E-mail: office@casafermierului.ro

     Bine ati venit la Casa Fermierului, o pensiune din judetul Brasov, plina de farmec, unde veti descoperi ce inseamna cu  adevarat agroturismul cultural, beneficiind in acelasi timp de confort desavarsit.

     Pensiunea Casa Fermierului este situata intr-o zona rurala cu o zestre etnografica bogata si este integrata intr-o ferma mixta (vegetala si animala).

     Culturile de baza sunt cartoful, cerealele si porumbul, fiind cultivate soiuri speciale pentru preparatele culinare.

     Gradina de legume a pensiunii Casa Fermierului este foarte variata, cultivandu-se toate legumele necesare pentru consumul intern.

     Pomii si arbustii fructiferi din livada proprie asigura in totalitate necesarul de fructe proaspete, dar si materia prima pentru obtinerea savurosului rachiu de prune invechit in butoaie de stejar, specialitatea Casa Fermierului.

     In sectorul zootehnic, sunt crescute pasari pentru carne sau oua si cai din rasa lipitan pentru calarie si agrement.

     Produsele provenite din ferma proprie (cartofi, legume, fructe, oua, carne, etc.) reprezinta sursa principala de aprovizionare a bucatariei pensiunii, unde se pregatesc preparate culinare traditionale, variate si deosebit de gustoase si atragatoare.

     Pensiunea Casa Fermierului va invita intr-o lume de poveste, unde puteti descoperi traditii si obiceiuri de mult uitate si unde puteti admira o colectie aparte de mobilier si obiecte traditionale vechi, icoane pe sticla si oua incondeiate.

     Puteti lua parte la sezatori ale localnicilor care va vor invata sa teseti la razboi, sa toarceti lana, sau sa jucati dansurile populare ale zonei.

     Toate acestea va sunt oferite de catre familia Botoman Gheorghe si Constanta cu copiii Bogdan si Sonia, o familie de ingineri horticultori.

     De ce familia Botoman a decis sa investeasca in aceasta activitate de agro-turism cultural adevarat la Fantana si nu a facut-o la Bran sau in alta parte ? Raspunsul este foarte simplu:

     "Aici m-am nascut, am copilarit si niciodata nu am rupt legatura cu locurile natale. Tatal meu, preotul Victor Botoman, a pastorit spiritual in satul Fantana aproape jumatate de secol, am invatat foarte multe lucruri bune de la parintii si consatenii mei, iar crezul meu este sa le pot transmite mai departe.

     Din acest motiv am colectionat cu pasiune tot ceea ce a apartinut taranului de altadata (icoane, farfurii, mobilier, unelte de tesut sau de lucru) si le-am reconditionat. Acum suntem pregatiti sa oferim celor care ne deschid usa si ne intra in casa, o atmosfera unica, ce aminteste de laita, furca de tors sau razboiul de tesut al bunicii in fapt real.

      Mai mult decat atat, la noi puteti poposi peste noapte si manca la fel ca la bunica sau la mama acasa fara a pune ghilimele la aceste cuvinte sacre. “

     Dr. Ing. Ghe. Botoman   

   

  Pensiunea | Activitati | Galerie foto | Cazare | Contact
  Casa Fermierului 2009 - Toate drepturile rezervate